I'm now out of my depressed state and looking forward!!!!!!!

Mar 08, 2011

I have been MIA for awhile because I was in a terrible state of depression for the last few weeks.  As you all know I was scheduled to have my surgery on Feb 28 and then the surgery was postponed until March 3 because I didn't have my insurance approval. Well on Feb 25th after calling and calling and calling the insurance company I was finally informed that I had infact been denied because I needed to complete 2 more consecutive monthly visits with my primary care physician. When I was told that I instantly felt like someone had ripped my heart out of my chest and stomped all over it, my heart was crushed. So, I cried and I cried and I cried until I had no tears left. I have finally come to terms with the fact that even though I couldn't have my surgery as originally planned that in two months it would definitely happen, so I'm better now and I have a new date set for May 9,2011. Hallelujah!!!!!!
1 comment

This Sucks

Feb 25, 2011

So my surgery has been postponed due to the fact that I have not been approved by my insurance company yet. THey have all the paper work needed but apparently they are still working on the approval. This process is nerve recking. I have waited and waited and waitied, I have gotten all of the required visits done all I need is for them to give the okay for surgery. The bariatric team and I have set a reschedule date of March 3, 2011 hopefully everything will work out and I will be able to get my surgery then. I am continuing to pray for a great outcome.
0 comments

Pre-op Wo's

Jan 29, 2011

HELLO ALL THIS IS MY VERY FIRST POST ON THIS BEAUTIFUL AND HELPFUL SITE. I AM CURRENTY A PRE-OP PATIENT FOR VSG. I DO HAVE A SURGERY DATE ( FEB 28TH) CONTINGENT ON THE FACT THAT I GET APPROVED IN TIME BY MY INSURANCE COMPANY WHICH BY THE WAY IS BCBS BLUE ADVANTAGE OF ILLINOIS. SOOOOO HERE ARE MY WO'S...... MY MEDICAL GROUP REQUIRED THAT I SEE MY PCP FOR 12 CONSECUTIVE MONTHLY VISITS( WHICH i STARTED IN JAN 2010)  AND I DID THIS, MONTHLY I WOULD GO SEE MY DR AND AT THE END OF EACH VISIT I WOULD SAY IS THERE ANY OTHER DR THAT I NEED TO SEE OR I WOULD SAY ARE THERE ANY OTHER PROCEDURES THAT I NEED PRIOR TO SURGERY AND MY DR WOULD ALWAYS SAY NO! SEE YOU NEXT MONTH.  I WANTED TO BE SURGERY READY WHEN I RECIEVED MY DATE. SO FINALLY I RECIEVCE MY REFERRAL TO GO SEE THE SURGEON ( AFTER 12 MONTHS OF VISITS WITH MONTHLY CO-PAYMENTS UGH)....OK SO NOW I'M EXCITED BECAUSE I KNOW THAT A SURGEON'S CONSULTATION (JAN. 24TH) MEANS I WILL GET A SURGERY DATE. WELL WHEN I GET TO THE SURGEONS OFFICE AFTER TALKING WITH THE SURGEON I GO TO THE DESK TO SCHEDULE MY SURGERY AND I'M THEN TOLD THAT I NEED TO GO SEE THREE OTHER DR SO MY SURGERY WILL NOT BE UNTIL THE 2ND WEEK IN APRIL ( WHICH BY THE WAY DOESN'T WORK FOR ME AT ALL!!) SO I SAID (IN THE NICEST WAY POSSIBLE) " OOHHH THAT IS SO NOT GONNA WORK" I ASKED WHY WOULD I NEED TO WAIT ALL OF THAT TIME AND SHE SAID BECAUSE YOU STILL HAVE TO SEE THE PYSCHOLOGIST, PULMONOLOGIST AND A GASTROLOGIST. AND THE DR WILL ALSO BE GOING ON VACATION FOR THE LAST 2 WEEKS IN MARCH OH AND HE NEVER DOES SURGERIES A WEEK BEFORE VACATION..... IF YOU COULD HAVE SEEN MY FACE........THE LOOK WAS PRICELESS....I SAID YOU MEAN TO TELL ME THAT THERE IS YET MORE WORK TO BE DONE WHEN I CONSISTENLY ASKED MY DR AND HE CONTINUED TO SAY THERE WAS NOTHING ELSE THAT NEEDED TO BE DONE (SO NOW I'M FRUSTRATED) SO I SAID TO THE LADY I SAID......ARE YOU ABSOLUTELY SURE THERE'S NO EARLIER DATE.....SO SHE LOOKS AT THE BOOK AND SAYS UMMMMMMM UNLESS WE TRY FOR FEB 28TH BUT THAT'S ONLY A MONTH AWAY...... I SAID TO HER.........."I'LL TAKE IT".... BUT NOW I HAVE HAD TO MAKE CAL AFTER CALL AFTER CALL TO ATTEMPT TO SCHEDULE APPOINTMENTS FOR THINGS IN A RUSH WHEN I COULD HAVE HAD ALL OF THIS DONE ALREADY HAD I KNOWN.....................SO BASICALLY MY MOOD RIGHT NOW IS ANXIUOS YET FRUSTRATED. I'M ANXIOUS BECAUSE I DON'T REALLY KNOW MY OUTCOME......IS EVERYTHING GONNA COMEBACK IN TIME FOR INSURANCE APPROVAL?.............SO I WILL KEEP YOU GUYS POSTED ON MY UPDATES AS I FIND OUT MORE INFORMATION AS I MAKE MY VISITS TO THESE DR SO THAT I CAN HAVE MY SURGERY ON FEB 28TH............PRAY FOR MY GUYS,..........BY THE WAY I JUST NEEDED TO VENT SORRY FOR THE LONG POST

1 comment

About Me
37.3
BMI
VSG
Surgery
02/28/2011
Surgery Date
Jan 28, 2011
Member Since

Friends 5

Latest Blog 3

×